Нова Година в Истанбул 2019 хотел 5*

4 дни / 3 нощувки
Истанбул, Турция
Вид транспорт: Кола
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва

1 ден
Отпътуване от София в 05:00ч от храм-паметника Ал. Невски, от Shell Пазарджик в 06:00ч, от Пловдив в 06:45ч от OMV до хотел Санкт Петербург. След пристигане в Истанбул, следва пешеходна обиколка с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, Синята джамия, църквата "Св. София" и двореца Топкапъ (отвън). Настаняване в хотелa. Свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия. Вечерта ви предлагаме вечеря с шоу програма на яхтата Ориент Хаус Босфорус, където ще се докоснете до атмосферата на богатите турски фолклорни традиции (допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) от 8:30ч екскурзия до двореца Долмабахче - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени, окичени с картините на някои от най-известните творци на 19ти век. Следва пътуване до азиатската част по един от емблематичните мостове над Босфора. Свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис. По желание (срещу доплащане) посещение на на Българската църква "Свети Стефан", считана за най-красивия християнски храм в цяла Турция.

По желание (срещу доплащане) дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул. Вечерта по желание (срещу доплащане) нощна обиколка на Истанбул, включваща забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти (допълнително заплащане). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) в 08:30ч екскурзия до търговската улица Истиклял. Изкачване до началото на Истиклял с историческата подземна въжена линия, най-старата в континентална Европа, отрита в далечната 1875г. Следва разглеждане и посещение на средновековната каменна кула Галата. Разходка в района Пера, известен със старинните си постройки, в които днес се помещават отлични ресторанти и оживени барове. Свободно време или по желание посещение на Музея на Мадам Тюсо. Екскурзията приключва на площад Таксим - сърцето на модерния Истанбул. Следва организирано връщане до хотела с метро.

За любителите на силните усещания предлагаме посещение на небостъргача Сапфир (по желание и срещу доплащане), който се явява най-високата жилищна сграда в Европа (261м), където ще можете да изживеете удоволствието от 4D симулатора, който ще ви създаде илюзията, че летите с хеликоптер над забележителностите в Истанбул. Връщане в хотела и свободно време. Посрещане на Нова година в ресторанта на хотела.

4 ден
Късна закуска. Свободно време. По желание (срещу доплащане) разходка до азиатската част през тунела под Босфора - Мармарай. Екскурзията е придружена от беседата на професионален екскурзовод и предлага възможност за посещение на Кулата на девицата, където можете да изпиете чаша кафе и да се полюбувате на прекрасния изглед към Босфора. Освобождаване на хотела до 12:00ч. Отпътуване за България в 13:30ч. Пристигане около полунощ.

- 3 нощувки със закуски и 2 стандартни вечери в Radisson Blu Conference & Airport Hotel Istanbul, Истанбул;
- Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела, с включено неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки;
- Обслужване от представител на туристическата агенция по време на престоя.

- Автобусен транспорт от София, Пазарджик и Пловдив - 60лв;
- Медицинска застраховка
- Посещение на църквата "Света София" и водохранилището на Юстиниан - 27 евро;
- Екскурзия до двореца Долмабахче, моста на Босфора и азиатската част на Истанбул - 27 евро;
- Разходка с яхта по Босфора - 18 евро;
- "Нощен Истанбул" - обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти и разходка по моста Галата - 15 евро;
- Посещение на двореца Топкапъ - 25 евро;
- Посещение на небостъргача Сапфир - 20 евро;
- Екскурзия от Европа до Азия в новооткрития тунел под Босфора - Мармарай - 7 евро;
- Екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и площад Таксим - 19 евро;
- Посещение на Water Garden Istanbul - 15 евро;
- Разходи от личен характер и бакшиши.
Изберете хотели за резервация по програмата
Оферта № П168
Екскурзии и почивки